Thursday, June 13, 2013

15 Julai 2013


Selawat ke atas junjungan Nabi Muhamad SAW dan para sahabat . semoga kita turut sama mendapat shafaat dan barakah dariNya :)

Alhamdulillah untuk pengakhiran Semester 6 di UPSI .
belum terlambat rasanya untuk mengucapkan syukur kerana dapat menyelesaikan tanggungjawab yang diamanahkan ini dengan jayanya .In Sha Allah .
terima kasih kepada yang banyak memberi dorongan yang kiranya tidak dapat dibalas dengan wang ringgit . hanya doa yang dapat aku balas . chewah . gituuu .

yaa ! walaupun final exam dah berlalu , tapi kegusaran masih lagi bertakhta di hati tatkala menunggu debaran keputusannya . ye kan ? almaklumla , semua rezeki kebergantungannya hanyalah kepada ? kepada siapa ? kepada Allah SWT . semoga segala usaha aku selama ini dibalas dengan setimpal . Amin. 

Kehidupan pulak ? sekarang hanya tunggu dengan sabar . tunggu apa ya ? macam-macam habaq hang . tunggu orang masuk meminang , tunggu nak kawen . tunggu ... entah la . haha

Actually , i not waiting for all of above . saya hanya tunggu apakah takdir saya yang seterusnya yang bakal berlaku keatas diri insan yang kerdil seperti saya. harapan aku hanya satu . semoga Allah turunkan rezeki kepada diri ini . tanpa Dia , siapa aku ? siapaaaa ?!! ( aku bukan siapa-siapa )

mak aihhh , tak lama dah 15 Julai .. rilex rilex . sebulan lagi haa. sebulan pun, pejam celik pejam celik dah esoknya 15 Julai . yedak ? what ever it is , semoga aku tabah menjalani dunia baru ku nanti . semoga segalanya berjalan lancar seperti apa yang dihajati . Allah , bantulah aku . Moga semua kesukaran digntikan dengan kesenangan :)

Ada juga tersingkap perasaan jelous uuuu kat kengkawan yang dah berharta sendirik tu kan . ada yang dah pakai keta . ada umah sendiri (ada ka?) propa~ 
ada yang dah berfamily . yang dah nak kawen . tunggu masa orang datang merisik .. semua tu la . jeles la jugak . tapi aku hanya fikir satu . fikiran ku perlulah positif . kann ? takdir hidup manusia Allah dah tetapkan . masing masing mempunyai jalan cerita tersendiri . aku dengan ceritaku , dan kau dengan cerita kau . siapa kita ? hanya hamba yang mengharapkan keredhaan dariNya . hee.

Till then , chill and never give up :)
Doakan yang terbaik buat diri ini . 
Assalamualaikum :) 

No comments: