Saturday, December 31, 2011

tahun baru azam baru ke ?

salam readers sekalian :)
aihh best jugak guna ipad nih.. haha
ipad ohh ipad... :p

ouhhh sebelum tersasar jauh. mari kita sentuh berkenaan tajuk kat ats nuh...
tahun baru perlu ke azam baru ?
pandangan kamu...
walhal azam tahun tahun sebelum ni x semue terlaksana kannn ?
dah menjdi kebiasaan kan bg semua mnusia kalau msuk je tahun baru msti nak azam baru... euuuuu...

ye ye... setiap mnusia mmpunyai pandangan yang berbe
za mengikut kselesaan masing masing... hnya diri sndiri yg tahu arah tuju diri sndiri.. jadi, terpulang la kpd mereka nak berapa azam pun dalam setiap tahun baru mnjelma...

Saturday, December 24, 2011

salam semuanya :)

dah lama x up 2 date this site ( wah up 2 date tuu ) .. haha
bila lama x bukak blog, tiba2 bukak .. hah xde perubahan ape2 pun..followers pun x bertambah pun.. banyak 2 la jugaknye.. tapi xmengape.. bukan kuantiti yang kita mahu.. tapinye kualiti .. ( tapi kalau tgok kat chatbox 2 ramai je yang comment... comment yang sgt dihargai ...haha 
commment yang mengajak kita untuk join site diaorang.. hemm pun boleh .. mak OK je ..

bila cakap sal kualiti... sinonom kan ngan kita ni ...
bila nak exam? exam ... kualiti yang kita mahu.. bukan kuantiti... kalau dapat banyak A, pointer tinggi tapi kalau tanye suh ulang semula ape yang kita belajar selama 1 sem ni comfirm xleh jawab .. haa memang teruk sgt la 2... perkara ini sering terjadi pada diri empunya blog ni ... sape ek? 
moral of the story : jangan study untuk exam semate2 .. (peringatan yang dituju sememangnya untuk diri sendiri)

Istiqomah dalam segala tindakan .. :)

bila mengimbas kembali masa2 yang dihabiskan di sini.. rasanya sem 3 ni banyak sgt dugaan yang aku tempuh walaupun dalam sedar mahupun tanpa sedar ...
aku tahu , dugaan yang menimpa diriku hanyalah disebabkan sayangnya Allah kepada hambaNya ini...
Alhamdulillah YaAllah...

sudah lama rasanya tak bukak laman mayar ni termasukla si FB 2 yang sekian lama menghabiskan masa2 ku sebab asyik ngadap dye jep...
bila bukak FB, hati tiba2 rasa seronok ... ada kalanya rasa ... rasa ape ntah..susah nak dijelaskan ...
Tahniah buat kawan kawan yang berjaya menyerahkan hatimu kepada yang menyayangi .. ingat ! jangan disebabkan cinta duniawi, kita leka dengan pencipta diri kita .. peringatan untuk diri sendiri juga...
saya turut bahagia jika kamu bahagia ...

seringkali juga rakan2 bertnyakan bila laa kamu ni nak ade yang istimewa..
haha lucu sungguh pertanyaan sebegitu rupa... terkadang langsung x terpikir akan jawapan tersebut ...
ape jawapan kepada jawapan ni... hemm kita fikir sama2 ..renung2 kan ... ntahla, maybe Allah dah janjikan yang terbaik buat diriku .. bukan sekarang, dan bukan juga masa ini ... tapi hanya Allah penentu segala yang terbik buat diri kita... berdoa dan terus berdoa .. :)

pesahabatan tu kalau dipupuk dengan keikhlasan mesti penyudahnya keredhaan yang hakiki ...
betol la dalam berkawan perlukan keikhlasan ... 
kematangan pun penting... 
tibe2 nak cakap "saya sayang kawan kawan saya lillahhi taala"...
YaAllah.. kau berilah sinar kebahagianan kepada kami dengan berpayungkan keredhaan dariMu...

rindunya kampung halaman ... bersusah susah dahulu kan ... 
takpe moga ape yang berlaku ini telah tertulis buat diriku untuk lebih bersyukur kepadaMu..
fikir positive..jangan mudah melatah ...
Allah is the best for us:)
Thanx Allah ...


Alhamdulillah ..moga moga entry kali ini  memberi ku kesedaran yang maximum... huum
the best achievement for the best struggling .. yeahhh !

last but not least ...
wish me Good Luck for the final exam for this 3th Semester... InsyaAllah i can :)





Tuesday, December 6, 2011

i just what i am

Salam semua dan ceria2 selalu okey ... alhamdulillah~

fuhhh.. dah bace tajuk kat ats 2... haa, i just what i am...
menatang apekah itu kan ? for me, i only me, cant be another else..
buat ape nak tiru gaye orang kalau diri sendiri xselesa dengan keadaan tersebut kan ...
haa sudohhh !haha
just for me only :
dont think another burden outside, but seat and think bout what i be within next 3 year ...
wink2... its not a long journey, just around the corner ... waiting3 !
Insyaallah, Allah will be to us when we want Him~


P/S: xperlu menjadi orang lain sedangkan the reality is we not ourself, think about it Cik Ros~


Monday, November 21, 2011

Amanah Itu Tanggungjawab

Salam readers sekalian :)
YaAllah…
Hanya itu mampuku ucapkan tatkala meraih tanggungjawab itu…
YaAllah…
Begitu besar amanah tersebut bagi seorang insan yang kerdil sepertiku…
Mampukah aku ?
Tanyalah kedalam diri..
Bukan inginkan kebanggaan
Bukan juga pujian ataupun populariti…
Tapi hanya satu…
Hanya satu itu biarlah diriku dan yang maha Esa mengetahuinya..
Sulit untuk dihuraikan…
Tidak terungkai dengan kata2…
Kentalkanlah diriku…
Kuatkanlah imanku….
 dengan semua ini ya Allah…
sesungguhnya aku adalah insan yang terpilih dalam jutaan umatMu…

Bukanlah kesulitan yang membuat kita takut...
tapi ketakutan membuat kita sulit...
kerna itu jangan cuba untuk menyerah dan jangan pernah menyerah untuk mencuba...
Maka jangan katakan kepada Allah aku punya masalah...
tapi katakan kepada masalah aku punya Allah Maha Mengetahui segalanya :)


Friday, November 18, 2011

apa salah ku ?

Salam semuanya...
Berlinangan jugak akhirnya  air mataku..
dah lama x cuci kan...
sekali sekala pun okeyh la ..
segala ape yg terbeban dapat di redakan...mungkin !
aku nekad !
aku tekad !
aku dah mula sedar betapa aku ni insan yg sangat lemah di muka bumi ini...
ujian Ilahi datang secara tiba-tiba tanpa di duga ..
sama ada kita perasan atau pun tidak ..
hakikatnya ... renunglah ke dalam diri, rasionalkan fikiran ..
Insyaallah ... Allah bersama kita..


"Kegagalan adalah peluang untuk hal yang lebih baik. Kegagalan adalah batu loncatan untuk pengalaman yang berharga. Suatu hari nanti Anda akan bersyukur untuk beberapa kegagalan yang anda alami. Percayalah, ketika satu pintu tertutup untuk anda, sebenarnya pintu yang lain selalu terbuka...''


wish me good luck for final :)
semangat datang wlaupun ianya gagal untuk hadir ...
gagal sekali tidak bermakna untuk gagal buat selamanya ....

Thursday, November 3, 2011

sALAM aIDILADHA sEMUA

jangan lupa pulang awal ye kawan2 :)
sayang kamu semua...
ukhuwah kita xkan terputus..
InsyaAllah :)
Tinggal lebih kurang satu jam aku nak balik.. yeah2 !
berkemas x lagi .. huu~ okeylaa nak setlekan semua buku2 dan pakaian yg nak di bawa balik ...
waawaawaa ~ balik mesti study ! mesti ..
YaAllah.. permudahkanlaa ...

akan rindu kat rumate tercenta :)

Selamat Hari Raya AidulAdha semua = )





Tuesday, November 1, 2011

permata yang dicari

Salam semuanya :)
mood sekarang lega !
beberapa bebanan dah berjaya di setelkan ...
Alhamdulillah ..
YaAllah kau kuatkan aku dalam menempuhi setiap ujian dariMu..
dah pukul 2.52 pagi dah ..
tapi mata x ngantuk lagi ...
agaknye dah banyak sangat tido petang tadi kot .. =,=
cuti raya haji dah x lame..naik cuti ade test lagi ..
YaAllah ... 
boleh x saya nak nangis :(
takott ! rasenye x well prepared la ..
sempat ke nak catch up ... x faham lebih banyak dari paham ...
friend ! i really need ur help !
jangan biarkan saya terkontang kanting sesorang ..
Ya Allah bantulah aku ... permudahkanla aku ...

tande persahabatan kami :)

alhamdulillah saya dihargai :)
pesanan 
~ raya pun wajib study !
~ everything we do were our future!
till end, Assalamualaikum :) 


Monday, October 17, 2011

ukhuwah itu indah

Salam sayang semuanya ...
Di saat internet laju ni ..
kerajinan aku bermula dengan ini ...
( bukannya membuat assignment pon )
yess ! new entry ...
kadang2 kgembiraan dan adakalanya kesedihan tu xdapat kita bendung ..
sometimes kita x ada tempat untuk mengadu ..
as a shortcut , INI adalah satu medan yang sgt bermakna bagi aku untuk meluahkan segalanya ...
ayat + kosa kata nak bajet best .. huu ~
kali ini nak cerita kan pasal kegembiraan yang aku alami bersama kawan2 ...

Majlis Penyampaian Anugerah bagi pelajar Pendidikan Matematik~ itu je yg aku tau .. haha ..
selain makan2 ... Dekan ouhhh Dekan ... syukur alhamdulillah :)

kami sungguh seronok .. bergambar ...

Pakaian semua x nak kalah ... tapi alhamdulillah semuanya sopan2 + ayu gituuu ...

ini ustazah pilihan ... kate cik laa ...
Insyaallah kan mira kan ... :P

lokasi : kat maneee niii ???

kemasnye bilik anda !!! errkkk  :)
first time aku mengejoin aktiviti yang di adakan oleh fakulti bagi pelajar matematik .. ini pun di sebabkan untuk meraikan students mereka .. hehe

Bersuka ria di Kuala Lumpur + siapkan assignment ...
assignment yang berjalan jalan cepat je kan nak di siapkan ...
yela , nanti lau pegi lambat lambat, duitnya kering ..
 padahal motifnya berjalan jalan je ... aduhh !
kami pegi sana pun sebab nak jumpa Azer aka kawan kepada Siti untuk di interview ...
bila kita mau buat report ye kawan kawan ...
presentation dalam perancangan macam nak gempak je kan cik ... HAHA

bangga jadi rakyat Malaysia :')



ouhhh lupa ... bersama ngan kami tu orang korea tau ...
pelancong Malaysia laa ..
nama dia Arum ...
dia puji habis negara kita ...
berhabuk kami speaking ngan dia ...
x tahannnn ... hee ~
haaa ... kami pegi petrosains jugak .. overall, best la bagi orang ynag first time masuk tu .. tapi lau bagi dah tau memang bosan tahu .. haha ...
berapa banyak destinasi daa... 
yang penting T-Rex rapping ... ouccchhh syokkk habis ...

Last but not least , By hook or By crook ... hahakss ...
Heaven ouhh bila ada orang belanja ...
Thank to Kak Mira aka housemate sayanggg :)
KFC ... KFC time ... lain pada yang lain sebab orang belanja ...
semangat tuh !

. kak mira .

. adik .
... KAMI ...
akhir kata :

dari titisan air mata kita belajar mengerti..
dari rasa khuatir kita belajar percaya...
dari rasa kehilangan kita belajar menghargai..
dari rasa bersalah kita belajar memaafkan..
dari sebuah harapah kita belajar berjuang..
dari sebuah perjuangan kita belajar bekorban..
dari sebuah pengorbanan kita belajar ketulusan ..

Assalamualaikum :)

Thursday, September 29, 2011

keinsafan

Salam Sayang semuanya ...
Alhamdulillah kelas fizik cancel ...
kenapa aku panjatkan syukur ...
kerana Allah telah mndengar rintihan hati kami yang sangat sangat kepenatan hari ini ...
dan pada masa + saat ini aku mau curi sdikit masa untuk berkongsi satu article yang telah membuat aku benar benar tersentuh bila membacanya ...

article ni aku ambik dari facebook ...
sambil sambil stalker , tiba tiba terbaca article ni ..
tajuknya " 4 GOLONGAN LELAKI YANG DI TARIK MASUK KE NERAKA OLEH WANITA "


1. Ayahnya
Apabila seseorang yg bergelar ayah tidak mempedulikan anak2 perempuannya didunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat,mengaji dan sebagainya Dia membiarkan anak2 perempuannya tidak menutup aurat. Tidak cukup kalau dgn hanya memberi kemewahan dunia sahaja. Maka dia akan ditarik ke neraka oleh anaknya.(p/s; Duhai lelaki yg bergelar ayah, bagaimanakah hal keadaan anak perempuanmu sekarang?. Adakah kau mengajarnya bersolat & saum?..menutup aurat?.. pengetahuan agama?.. Jika tidak cukup salah satunya, maka bersedialah utk menjadi bahan bakar neraka jahannam.) 

2. Suaminya

Apabila sang suami tidak mempedulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul! bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan utk suami tapi utk pandangan kaum lelaki yg bukan mahram. Apabila suami mendiam diri walaupun seorang yg alim dimana solatnya tidak pernah bertangguh, saumnya tidak tinggal, maka dia akan turut ditarik oleh isterinya bersama-sama ke dlm neraka.(p/s; Duhai lelaki yg bergelar suami, bagaimanakah hal keadaan isteri tercintamu sekarang?. Dimanakah dia? Bagaimana akhlaknya? Jika tidak kau menjaganya mengikut ketetapan syari'at, maka terimalah hakikat yg kau akan sehidup semati bersamanya di 'taman' neraka sana .) 

3. Abang-abangnya
Apabila ayahnya sudah tiada,tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh ke bahu abang-abangnya dan saudara lelakinya. Jikalau mereka hanya mementingkan keluarganya sahaja dan adiknya dibiar melencong dari ajaran Islam,tunggulah tarikan adiknya di akhirat kelak. (p/s; Duhai lelaki yg mempunyai adik perempuan, jgn hanya menjaga amalmu, dan jgn ingat kau terlepas... kau juga akan dipertanggungjawabkan diakhirat kelak...jika membiarkan adikmu bergelumang dgn maksiat... dan tidak menutup aurat.) 

                                                     4. Anak-anak lelakinya

Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yg haram disisi Islam. bila ibu membuat kemungkaran mengumpat, memfitnah, mengata dan sebagainya...maka anak itu akan disoal dan dipertanggungjawabkan di akhirat kelak....dan nantikan tarikan ibunya ke neraka. (p/s; Duhai anak2 lelaki.... sayangilah ibumu.... nasihatilah dia jika tersalah atau terlupa.... krn ibu juga insan biasa... x lepas dr melakukan dosa... selamatkanlah dia dr menjadi 'kayu api' neraka....jika tidak, kau juga akan ditarik menjadi penemannya.) 


tersentuhkah naluri anda apabila membacanya ?






~ mesti saling ingat mengingati antara sesama manusia ..
~ amat sukar merubah perangai seseorang melainkan dirinya sendiri yang bertekad untuk      berubah ..
~ Assalamualaikum :)


Sunday, September 18, 2011

cerita tentang kita


Bila duk sorang sorang ni sayu je rase .
nak nak lagi sambil dengar lagu blog aku ni .
ape korang faham tentang lagu ni ?
pade aku ... lagu ni berkisarkan tentang kawan . sahabat . friend . semuanya membawa maksud yang sama iaitu persahabatan kita la ..
cakap tentang kawan ni .. semua manusia ada kawan .
for sure !
tapi sejauh mana keikhlasan dalam persahabatan tu hanya diri kite sendiri je yang tau .
kalau nak di kira , memang tak terkira bilangan kawan yang kita peroleh dari masa ke semasa .
betul x?
sama ada kita kenal mereka dalam waktu yang singkat atau pun dalam jangka masa yang panjang ..
sama ada kita hanya menyapa mereka secara kebetulan ataupun kita mempunyai ikatan yang dipanggil sahabat .
itulah yang di namakan KAWAN ..



kalau waktu zaman persekolahan , memang wajib ada BEST FRIEND !
yela .. mereka la sbg tempat kita mengadu kan .
aku ada sorang kawan ni ..
kami sangat rapat la hinggakan ade orang cakap kami kembar .
pegi mane mane mesti berdue .
lau salah sorang xde mesti ade soalan
"mane kembar"
aiceeh ..
kalau pegi sekolah petang pun wajib berdue .
xde die rase x lengkap .
ikhlas ni ..
kalau raye wajib jumpe .
slow talk , baik , tapi sekarang dah banyak cakap .
yang penting dah pandai bergaya like Yuna :)
wink2
bertuahnya saya :)

. Wan nuraini Ismail .

Bila masuk hostel ..
jumpe pulak sorang kawan ni ..
yang sangat gilegile ..
talkative !
kontra ngan kawan yang atas tadi ..
bila jumpa ngan die mesti gelak je ..
comel orangnya .
kekadang terfikir nak lagi Allah anugerahkan kawan macam die .
yang selalu buat kita ketawa .
tapi bahaya jugak , sebab mesti tak jadi keje ..
talkative melampau kan ..
nice to knowing u until now ..

. Hasanah Hashim .

Kat matrik ..
saya rindu die sangatsangat !
itu je mampu aku kate kan ..
die study kat Sabah .
jauh ..
bila balik kampung masing masing bz ..
x contact pun ..
padahal kami dekat je pun ..
saya suke bersahabat dengan kamu sebab ..
kamu selalu mengajak saya kearah kebaikan ..
touching x?
bile die train aku nak wat homework memang macam cikgu ..
kalah lecture !
ajar aku sampai aku faham ..
terima kasih sangat ajar saya :)
sayang awak !

.  Siti Nurul Athirah Arzmi .
( sori curik gambar fb )

~ To all my friend , thanx a lot for be my friend until now :)


Thursday, September 15, 2011

cuti

salam semuanya :)

ari ni cuti..
satu Malaysia cuti ...
cuti cuti ni malas plak nak mandi ... haha
malas nak turun pegi beli makanan ...
malas . malas . malas .
tu la kehidupan student . student life !
semuanya begitu kah?
x semua ... aku jep ... haha
baru minggu pertama kuliah.. 
blurrr !
memang sangat blurr ...
nak wat completing the square pun da x ingat ..
memang x ingat dunia betul la aku ni ...
sem ni permulaan minor aku ...
waaa takotnye ...
PHYSICS was my soul !
ahaks ! gituu haa !
baru jep blaja topic pertama ...
dah terasa bahangnya topic akn datang ...
tapi seriously aku memang tak sabar untuk go on ke topic seterusnya ...
nanti kami akn bermain ngan formula la kan ...
makan , tido , mandi semuanya nampak formula ...
Insyaallah moga moga begitu la hendaknya :)
mane nak ingat formula math lagi kan ... HAHA
takot ngan Algebraic Structure ...
nape la kau banyak sgt proving !
aku nak wat counterexample pun x tau ...
macam mane macam mane ???
so the lesson is jangan malas malas ...
study . balik study . study . balik study ..

aishh membebel plak petang petang ni ..
mana rumate aku x balik balik nih ...
jgn balik esok sudah ..
kali ni dapat rumate orang pantai timur pulak ..
orang kelate ..
aku panggil cheq je ..
sebab katenye kawan kawan die x pernah panggil nama sebenar dye ...
orangnye kecik je ...
tapi kuat makan ..
( baru tau )
nice to knowing u ...
harap dapat memahami cheq dengan lebih dekat lagi ...
amin ...
cepat pulang tau !



~ Biar ramai kawan , jangan ramai musuh .
~ Assalamualaikum :)



Tuesday, September 13, 2011

~dugaan~

Salam sayang :)

terasa ingin bercerita pulak ...
mau crita apa ya ..
juz nak bagitahu yang aku di sini sgt3 merindui seorg insan yang sgt bermakna ...
Mak ! i already miss u damn much :(
i had no word how want to describe my feeling now ..
very miss u a lot ..




td dapat criter sedeh daripada kakak aku ...
nak nangis plak msj ngan dye ...
sabar ye kak ..
setiap ape yang terjadi tu ade hikmahnye ..
Allah memang suke menguji insan yang Dia sayang ...
its was the golden opportunity for u to improve urself toward Him ...
jangan bersedih ya sayang :) 


bertawakal la dengan setiap dugaan yang di terima ...
Assalamualaikum :)

Sunday, September 11, 2011

perjalanan

salam sayang semuanya :)

ai lama dah x menulih ni .....
terase janggal plak nak luahkan isi hati di blog kesygan ni ...
heh ! mane ade luahan ati pun ..
sesaje suka suka nak bercerita kan ...
 what's a nice site to story mory ni ...
sesuai la sgt kat sini ...
x kan la nak nulis kat wall fb kot ..
tu kire fanatik giler2 la an ..
HAHA ...

ari ni 11/9/2011 dah start enjin tuk mulakan status sebagai pelajar tahun 2 kat UPSi terchenta ni ...
ari nih daftar kolej kediaman ... haru di buatnya ..
sebab teringat kat umah ...
makkk ! sy mau pulang :"(
HAHA x kan dah start homesick kot ....
wauwauwau x sabar sabar den ...
nampak benar nipu nye ...
padahal jiwa dan raga ni kosong.. empty !
ape criter ni ... ?? 
barang barang semua dah angkut ..
family pun dah simpan harapan da ..
x bleh jadi nih !
kne kuat ! tekad ! nekad !
bangun bangun dari lena ...
FRIEND who are besides me ...help me ! supported me !

* symbolic pictured * 
hargaila ilmu walau dimana sekalipun ...
jgn sia-sia kannya :)
Assalamualaikum ....

Wednesday, May 4, 2011

Anak Anak Mak

Assalamualaikum...
selamat pagi...
Khamis , 01.45 pagi waktu Malaysia ( proven )
tu pun nak kecoh !

ahah .. hari ni dah masuk hari kedua aku kat rumah . tapi bukan kat umah sendiri . tapi kat umah KAKZAM (kakak)  lagi . yuhuu ! rindu kat kampung masih membuak buak dan akn reda bila aku balik nanti . bila nak balik ?
entah , pape hal pun tunggu la akak yang sorang lagi ni abis exam . name die KAKTIE . ramai betul kakak aku . meriah woo !!
yeah ! esok paper last die . hah lupe nak bagitau , die pun ngah amik pendidikan skrang kat Melaka . tahun depan dah nak praktikal . syabas ye kak !

hari sabtu ni kami nak pegi Melaka , nak ambik die la ... aishhh ! nak bermanje manje plak suruh orang ambik . eh eh eh ... x de la . sebenarnye die nak bawak balik barang barang die yang banyak tuh . x kan la die nak naik bas . kesian pulak . okeh ! sabtu ni tunggu kami yep . dapat jugak aku pegi Melaka . x penah penah ke Melaka . ni la first time nak pegi tempat die . selalunye kaktie selalu tanye bile la agaknye aku nak datang tempat belajar die . hihi3 . sikalang , wa mau pigi tempat lu tau !
hah ! memandangkan kak zam ni pun berkhidmat sebagai cikgu , so aku duduk sorang sorang je la kat umah sementara nak tunggu die ngan suaminya balik dari keja . x pe xpe , yang penting makanan banyok kat umah nih ! HEAVEN okeh ! ahahha..

x lame lagi adik yang bongsu pulak nak pegi belajar . kami panggil die ILA . die dapat sambung study kat matrik johor , Tangkak ! bukan kat Pontian . mula mula terkejut jugak bila die cakap dapat kat pontian . setahu aku , pontian 2 matrik teknikal . dan matrik teknikal 2 untuk budak budak dari sekolah teknik je kan ? hehe kalau salah tolong betol kan yep ... bersyukur sebab die pun dapat matrik jugak .. suke3 !!

ni pulak nak cter pasal adik aku yang sorang lagi . yang kedua bongsu . mean adik bawah aku . IDA namenye . die ni fresh graduated dari matrik gambang , matrik aku dulu . huhu . baru je abis blajar mase bulan 4 lepas . pe yang sedeh tentang die ni ... aishhhh geram aku nak cakap . ngee ~~
baru baru ni kan ujian medsi tuk sape sape yang amik kos pendidikan as their first and second choice for UPU tu kan dah keluar . adik aku sayanggg ni , die kan  die x pegi ambik ujian tuh ! aish panaz eden . katenye tak tahu menahu tentang ujian tu . dan pe yang sgt di gerami oleh aku bile die dapat mesej tentang temuduge , tapi she just ignore it . adoihh geram x ? sebab die ingat mesej tu menipu die . amboi kau .. banyak la mesej camtu nak tipu tipu kan . ingat diorang xde keje lain ke selain tipu kau . banyak la die punye cekadak  blame sal mesej 2 . so sekarang dah terlepas .kesian betol . xpe xpe , kau kuatkan semangat tunggu USM eh . dapat belajar jauh jauh homesick kuat kuat sikit . ngee ~~ 
jahat aku . padan muka dapat kakak macam ni .. HAHA

memasing dah ade haluan masing masing kan . semuanye akan sibuk ngan pelajaran masing masing .sape nak jage mak aku kat umah nanti bila kami semua xde kat umah . abang 2 memang la ade kan , tapi aku x percaya diorang akan tolong mak macam kami anak perempuan ni tolong kat umah . memang x same . dan seratus peratus x kan same . perangai macam abang abang aku tu . aish memang parkinson la aku kalau diorang tolong mak same macam aku yang tolong mak . memang bersyukur sgt sgt la kalau macam tu . 
sedeh3 ... dan xsanggup nak tinggalkan mak ngan abang abang aku tuh ! xpercayakan abang sendiri ke ... hah ! memang x percaya . diorang pun bz ngan keje . abis macammane ni eh ? masalah ni la selalu aku fikirkan . tapi masih xde jalan penyelesaian . sudahnye , hanye berdoalah semoga mak sentiasa di bawah lindunganNya . kalau la abah masih ade ..............
 sabar ye mak ! nanti kami adik beradik akan jage mak sepenuh perhatian kami bila kami abis belajar nanti . x sabar nak tunggu saat tu .

 pesanan :
aku suke bila mak selau puji yang aku ni pandai berkemas . haha pe la sangat aku berkemas kalau nak di bandingkan ngan mak yang kemas . sayangg mak ! malu saya ...




Sunday, May 1, 2011

terindah

Assalamualaikum.. 
salam bercuti..
pagi pagi ni , tak dah tengahari sebenarnye . aku masih di kolej . ye di kolej . dan still di kolej sampai ari SELASA esok . esok je pun . bersabarla hati . exam dah abis ari SABTU . tapi masih stay kat kolej lagi . x reti reti nak balik . bukan mengejoin ape ape program  mahupun sayaaaanggg kat kolej , tidak ye tidak . tapi ade halangan sikit sebab 2 x balik lagi ni . mak aii sabaq je la . xtually mak cakap jgn balik kg sorang sorang . so terpaksela balik rumah kakak dulu , tapi nak dijadikan cter , kakak pulak xde kat umah. kena tunggu sampai dia pulang ke rumah la jawabnye . baru aku boleh pulang . xpe xpe aku kan tersangat la kuat . anak yg baik . bla bla bla...*syok sendiri* woit woit aku kuat okeh . HAHA

mujuq ada kawan sebagai peneman hang tau ! kalau x , xtau nak habaq camna aku sorang sorang kat sni . terima kasih kat BAITI . sudi teman kakakmu ini yep . sanggup pi tukaq tiket dari ari ISNIN tukar ke SELASA . jasamu amat ku kenang sampai kita abis study nanti . lepas 2 lupa terus . kikiki ~~
jangan marah noh .

tajuk x memenuhi syarat la .. tajuk terindah tapi cter masalah sedeh sedeh pulak .  sebenarnya nak cite pasal cuti . dengan bermulanya cuti sem ni maka berakhirnya perjuangan aku untuk sem 2 . sem 2 je pon. ye sem 2 . kami budak baru belajar . so tamatlah tahun pertama kami di UPSI ni . Alhamdulillah semuanya berjalan ngan lancar sepanjang aku di sini walaupun bagai bagai onak duri suka duka yang di tempuhi . tapi itu adalah ujian dan dugaan dariNya yang setiap insan perlu tempuhi termasuklah diri ni .
perjuangan untuk EXAM pun berjaya di tempuhi walaupun xde study week . parah jugak la nak cover yang dari awal sem hinggala akhir sem 2 ni . terima kasih sangat sangat kat kawan kawan yang sudi bagi dorongan suruh study itu ini . terutama skali terima kasih kat IZZA dan SITI sebab sudi study same same ngan aku . study ngan korang memang best la . satudy sambil gosip . sangat bagus ! HAHA . next sem kita study sama sama lagi ye . sekarang tinggal lagi untuk bertawakal sepenuhnya kepada ILAHI setelah kami berusaha sedaya upaya kami . INSYAALLAH . YAAllah bantulah kami untuk memperoleh kejayaan dariMu YAALLAH . aku redha dengan setiap ape yang kan terjadi sekarang dan akan di tempuhi akan datang .

to INTAN . terima kasih sebab jadi rumate saya . *macam intan yang pilih plak nak jadi rumate aku *
terima kasih sebab tolong belikan makanan , bagi pinjam barang barang awak . bagi makan kerepek kerepek mak awak . saya suka ! HEHE . halalkan yang terlebih dan terkurang ye . TAHNIAH untuk awak . kekalkan prestasi di KHAR ni . jadi pemimpin yang terbaik . saya bangga ngan awak tau ! awak boleh . awak adalah insan yang terpilih tau . banyak bersabar dengan setiap dugaan yang di tempuhi sepanjang awak di kolej ni okeh . sayang awak kerana ALLAH :) 


KAWAN KAWAN SEPERJUANGAN
 kita baru jep tamat tahun pertama . bermakna kita masih ada tiga tahun lagi . panjang masih perjuangan kita di sini . berjuanglah sehingga kita GRAD nanti okeh . sangat berharap kita dapat jadi cekgu yang setimpal dengan usaha kita kat sini . bukannye macam kes lambakan guru baru baru ni . suka ati je nak suh kita jadi cekgu sejarah la pe la . kita duk mengira x lepas kalkulator kat tangan suka ati dia je nak suh kita jadi ulat buku plak . hihih . geram jugak yep . admin admin . ni bukan admin UPSI tapi admin kerajaan kita .

okeh la . akhir kata ....




Wednesday, April 20, 2011

Bicara tentang  _ _ _ _ _

Salahkah ku mendambarkan seorang insan . Pastiku mengharap yang setia di sisi . Teman kala kedukaan . Memberikan daku cahaya . Sinari kehidupan . Walau ku tahu segala suratan Esa . Mohon kesetiaan pemberi inspirasi . Mengubat jiwa yang sepi agar dapat ku kecapi indahnya hidup ini . Saat ada rasa sangsi saling faham dan mengerti sinar bahagia menanti . Pendorong penguat jiwa dalam melayar bahtera . Pasti tenang jika kau disisi . 
Selagi masih aku terdaya
menuntutkan kata kata kan kubicara kan yang sesungguh dihati ini dikau saja yang bertahkta di jiwa . 
Insan yang ku kasihi .
Dikau yang ku sayangi

PESANAN : Cinta adalah keabadian ... dan kenangan adalah hal terindah yang pernah dimiliki.

Saturday, April 16, 2011

.............. بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

Tajuk yang sangat elok dan sedap di baca...dapat pahala free !
Alhamdulillah..selesai sudah jawab paper Diskrete Mathematics tadi..
boleh x kalau nak cakap NO MORE DISCRETE MATHEMATICS in mylife~~
boleh x? boleh x?
mane boleh..saya kan bakal cekgu math..so mesti keep in my heart la okeh !
x baik tau !
HAHA !!!
Ape2 pun tawakal je la kan dengan result nanti...
sekarang kne standby untuk 4 paper lagi...
akan saya teruskan perjuangan... :P
sebenarnya nak cerita pasal Dinner kami ...
bukan tujuan menunjuk2..
kalau x nak bace x yah bace !
( berlagak macam ramai je yang pedulikan blog ni) kih3
update pasal dinner ni supaya ia tidak akan lupus dari ingatan ku..aicehh ~~
dan satu yg saya nak bagitau..
Sayang Biro Kebajikan dan Kemasyarakatan ....!!!
walaupun hanya setahun kita bersama..
 saya akui saya x kenal sangat Rexco2 terutamanya yg lelaki, tapi bila kita berkumpul sesama...
saya dapat rasakan ukhuwah yang baru saja terjalin 2 akan berpanjangan (maybe)


Malam Seindah Kenangan adalah malam terakhir bagi kami Biro Kebajikan Dan Kemasyarakatan 2010/2011
(ayat mesti seskema yang mungkin) !


hah ! ini la kami.. ini lah kehidupan kami semasa malam tu...haha
seronok sangat ! dengan ade pelakon2 terkenal . nak tau sape .
Firas Ali ngan Adriana la . mantop habis ! gimik semata mata ....
biar la kami bertiga je yang tau sapakah mereka itu .


kami ni la yang tau sapekah gelaran Firas Ali ngan Adriana tu . 
syok sangat !
sape mulakan dulu ?
op kos saya kan . HAHA

selain tu ..
kami main tukar tukar hadiah .
hadiah saya Exco saya dapat !
AWIN .
saya dapat hadiah daripada Exco saya juga .
KAK FATIN .

dan gambar kat bawah ni saya nak kenalkan Exco2 saya yg comel comel tu  =)

ini Kak Fatin !

ini Awin !

ini Halawati !

ternyata mereka sangat comel . dan yang paling penting mereka pandai memimpin .
saya kagum dengan kalian !

pesanan :
-Manusia yang paling lemah ialah orang yang tidak sanggup mencari teman dan paling lemah daripada itu ialah orang yang menyia-yiakan teman yang diperolehinnya.